Huliganski ispadi na susretu košarkaša u kolicima

U Turskoj je i to moguće

Huliganski ispadi na susretu košarkaša u kolicima

A. Beganović

Košarkaški duel osoba sa invaliditetom između Galatasaraya i Besiktasa prekinut je zbog žestokih sukoba navijača pomenuta dva kluba.

Susret je prekinut pri vodstvu Galatasaraya 31:26. Navijači koji su se nalazili na suprotnim tribinama prvo su počeli da se gađaju, a onda su pokušali i direktno da se sukobe.

Policija je brzo reagovala, ali je trebalo mnogo vremena da uspostavi potpunu kontrolu, a za to vrijeme igrači oba kluba u nevjerici su gledali šta se događa.

Nakon što se situacija smirila trener Galate je  je izjavio:

"Ako su huligani došli da se obračunaju na meču sportista invalida, onda samo mogu reći da je ovo kraj. Sport u Turskoj je i zvanično mrtav.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.