Igrač snookera se izliječio od raka pluća

Ali Carter nasmijan dočekuje 2015.

Igrač snookera se izliječio od raka pluća

Igrač snookera Ali Carter s osmijehom je dočekao vijest ljekara da je njegova borba sa rakom pluća trijumfalno okončana.

Ovaj 35-godišnjak se već drugi put borio sa rakom nakon 2013. godine kada je pobijedio rak testisa.

"Čuo sam dvije predivne riječi koje sam čekao za vrijeme cijelog svog oporavka a one glase: 'Gotovo je'! Sretan sam što se sve ovo dobro završilo i sada se mogu koncentrisati na vraćanje svom životu i karijeri. Čekaju me ljepši dani u 2015. godini i radujem im se", napisao je Carter na svom Twitteru.

Carter je u svojoj karijeri dva puta bio finalista Svjetskog prvenstva u snookeru a može se očekivati i njegov brz povratak 'za stol'.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.