Immortalsi razbili CLG i plasirali se u finale NA LCS-a
FOTO: Twitter

Polufinale sjevernoameričke League of Legends lige

Immortalsi razbili CLG i plasirali se u finale NA LCS-a

S. Bošković

League of Legends ekipa Immortals se plasirala u finale sjevernoameričke League of Legends lige (NA LCS). 

Immortalsi su u finalu bili bolji od ekipe Counter Logic Gaminga (CLG) s rezultatom 3:0. 

U duelu ove dvije ekipe nije bilo izrazitog favorita, te se očekivalo pet veoma napetih partija, no dobili smo samo tri jednosmjerne. 

U prvoj partiji midlaner ekipe Immortalsa Eugene "Pobelter" Park je odigrao sjajno na Cassiopeji, te je nosio svoj tim do pobjede s skorom 11/3/7, unatoč tome što je ostatak njegovih suigrača odigrao dosta loše. 

U drugoj partiji Pobelter je opet kroz pick/ban fazu došao do Cassiopeie, te je pružio ponovno dobru partiju koju je završio s 7/3/7 skorom. Ipak, najviše se pokazao Li "Cody Sun", koji je na poziciji ADC-ja s Kog Mawom odigrao gotovo savršenu partiju i završio je s 10/1/10 skorom. CLG je pokušao da iznenadi Immortalse na mid laneu kad je Choi "HuHi" Jae-hyun izabrao Vel'koza, no unatoč njegovoj dobroj igri (5/1/5) ostatak tima je zakazao i CLG je ponovno izgubio. 

U trećoj partiji Immortalsi su se odlučili za nešto defanzivniju  postavu, ali s dva ADC-ja. "Probelter" je izabrao Luciana na midu, dok je "Cody Sun" po treći put dobio Kog'Mawa.  U 13. minuti partije Immortalsi su pobijedili jedan team-fight na mid laneu i do kraja su nastavili dominirati i raditi šta su željeli na mapi. Meč su završili nakon 28 minuta s prednosti od 10 hiljada golda. 

Oni će se u finalu NA LCS-a susresti s pobjednikom duela između trostrukog uzastupnog osvajača sjevernoameričke LoL lige, tima Team Solo Mid i Dignitasa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi