Isinbajeva: Ovo je kršenje ljudskih prava

Proslavljena ruska atletičarka

Isinbajeva: Ovo je kršenje ljudskih prava

Jelena Isinbajeva najavila je da će žaliti na odluku Međunarodne atletske federacije (IAAF) da ne ukine suspenziju ruskim atletičarima.

IAAF je odlučila da suspenzija ruskim atletičarima ostane na snazi, tako da će oni propustiti nekoliko narednih takmičenja, uključujući i Igre u Riju.

"Ovo je kršenje ljudskih prava i ja neću ćutati. Obratiću se sudu za ljudska prava i dokazaću da su IAAF i Svjetska anti doping agencija donijeli pogrešnu odluku. Ja ću to uraditi demonstrativno, kako bi svima bilo jasno da Rusija neće ćutati", rekla je proslavljena ruska atletičarka.

Čelnici MOK-a će u utorak održati sastanak povodom ove odluke, a treba istaći da su pojedini članovi ove organizacije duboko zabrinuti jer smatraju da bi suspenzijom mogli da budu kažnjeni i čisti sportisti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi