Isinbajeva pomjera granice
Jelena Isinbajeva ponovo u centru svjetske pažnje

Novi rekord ruske atletičarke

Isinbajeva pomjera granice

Ruska atletičarka Jelena Isinbajeva postavila je novi svjetski dvoranski rekord u skoku s motkom.
Na takmičenju u Donjecku 26-godišnja Isinbajeva je preskočila pet metara i za pet cm popravila je vlastiti rekord koji je postavila prije godinu dana, takođe na mitingu u Ukrajini.

Isinbajevoj je ovo bio šesti svjetski dvoranski rekord.

„Presretna sam jer su već svi mislili da je moja forma u padu, odnosno da sam dostigla vrhunac. Sada mogu kazati da ću nastaviti sa ovakvim skokovima u 2009. godini jer se zaista osjećam spremna i sposobna. Hvala svima koji su vjerovali u mene“, naglasila je Isinbajeva.

Da riječi ruske velikanke imaju utemeljenje pokazao je skok prilikom kojeg je preskočila 5.05 metara. Tijelo joj je bilo barem 20-tak centimetara iznad letvice što znači da se uskoro može očekivati novo obaranje rekorda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.