Istorijsko zlato za Sjevernu Koreju

Veliki uspjeh Kim Kuk-hyang

Istorijsko zlato za Sjevernu Koreju

Kim Kuk-hyang iz Sjeverne Koreje nova je svjetska prvakinja u skokovima u vodu s desetmetarske platforme na SP-u u ruskom Kazanju.

Kim Kuk-hyang je svojoj zemlji osigurala istorijsku, prvu medalju u ovoj disciplini, a pobijedila je s 10 bodova prednosti ispred Kineskinje Ren Qian. Bronza je pripala Malezijki Pamg Pandela Rinong Anak.
Do zlata je Kim Kuk-hyang stigla prije svega skokovima u drugoj, trećoj i petoj seriji. Kineskinja Ren Qian je sve do posljednje dvije serije bila na šestom mjestu, na kraju je sa dva odlična skoka dohvatila srebro.
Pandela Rinong Anak je u posljednjoj seriji izborila broncu sa 385.05 bodova, dok je druga Ren Qian sa 388.00 završila kao druga. Pobjednica Kim Kuk-hyang iz Sjeverne Koreje je slavila sa 397.05 bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.