Joshua novi Ali: Fotografija govori hiljadu riječi
Foto: EPA

Slika koja je obilježila sinoćnji spektakl

Joshua novi Ali: Fotografija govori hiljadu riječi

E. Čaušević

Anthony Joshua postao je apsolutni vladar teške kategorije nakon što je sinoć u odličnoj borbi nokautirao Vladimira Klička.

Britanski bokser je u spektaklu na Wembleyju pred 90.000 gledatelja nokautirao legendarnog Klička i postao je novi kralj u teškoj kategoriji. Joshua i Kličko priredili su meč koji ljubitelji boksa dugo vremena nisu gledali, a nakon borbe mnogi su britanskog boksera poredili sa legendom ovog sporta, Muhamedom Alijem.

Čak se na društvenim mrežama pojavila fotografija koja neodoljivo podsjeća na onu legendarnu sliku Alija iz njegovih bokserskih dana. Da li Joshua može biti nasljednik Alija pokazat će nam vrijeme, ali je sada na dobrom putu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi