Junuzović nastupio na Evropskom prvenstvu u krosu

Završio na 44. poziciji

Junuzović nastupio na Evropskom prvenstvu u krosu

Dž. Mrakić

Mladi bh. atletičar Osman Junuzović u francuskom Hyeresu nastupio je na Evropskom prvenstvu u krosu za mlađe seniore, odnosno atletičare do 23 godine. 

Junuzović je bio naš jedini predstavnik u utrci na 8000 metara i kroz cilj je na kraju prošao na 44. poziciji, u konkurenciji 70 takmičara, sa vremenom 24 minute i 45 sekundi.

Inače, Junuzović je ove godine u disciplini 3000 metara za zaprekama osvojio bronzanu medalju na Balkanskom prvenstvu, gdje je istrčao rezultat karijere osam minuta, pedeset dvije sekunde i 11 stotinki (8:52,11).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.