Kraj karijere Denisa Menchova

Povrede koljena razlog

Kraj karijere Denisa Menchova

M. Maksimović

Bivši pobjednik "Gira d'Italia" (2009) i "Vuelte a Espane" (2005, 2007), ruski biciklist Denis Menchov objavio je kraj karijere u 35 godini, a kao razlog naveo je probleme s koljenima.

Zbog povrede koljena Menchov, član momčadi Katusha, nije mogao nastupiti na ovogodišnjem "Giru". Iako ga je pratio glas vozača koji ne poduzima inicijativu, već samo prati ritam vodeće grupe, Menchov je tokom karijere ostvario još nekoliko vrijednih pobjeda kao što je ona na utrci Kroz Baskiju 2004. godine, a na najvećoj svjetskoj utrci, "Tour de Franceu" dva je puta bio na pobjedničkom postoju.

Nakon diskvalifikacije Alberta Contadora 2010. zauzeo je drugo mjesto iza Luksemburžanina Andyja Schlecka, dok je 2008. bio treći.Posljednji nastup imao je krajem marta kada je odustao u sedmoj etapi utrke Kroz Kataloniju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti