Larisi Cerić pripala nagrada za sportistu godine u 2014.

Fudbalska reprezentacija najbolji tim

Larisi Cerić pripala nagrada za sportistu godine u 2014.

Piše: V. Vukmirović
Džudistkinja Larisa Cerić osvojila je nagradu za najboljeg sportistu Bosne i Hercegovine u 2014. godini u izboru Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine.

Ovo je bio četvrti po redu izbor za najboljeg sportistu BiH u organizaciji OK BiH, a tim povodom je večeras upriličena svečanost proglašenja. Cerićeva je ujedno proglašena i za najuspješniju sportistkinju, dok su u muškoj konkurenciji najuspješniji bili skijaš Igor Lajkert i džudista Harun Sadiković.

Za najuspješniju mladu sportiskinju izabrana je također džudistkinja Aleksandra Samardžić, dok je u istoj kategoriji u muškoj konkurenciji nagrađen plivač Vedad Ramić.

Za najbolji klub proglašen je Atletski klub Borac iz Banja Luke, a najuspješnija reprezentacija u 2014. godini je fudbalska A reprezentacija koja je nastupila na Svjetskom prvenstvu u Brazilu.

Branislav Crnogorac je najuspješniji trener godine, dok su dodijeljene i specijalne nagrade koje su pripale  Ismaru Mujezinoviću, Mehmedu Sokoloviću i Nedimu Buzi. Za uspješan trenerski rad u sportu nagrada je dodijeljena Namiku Omeroviću, treneru u dizanju tegova. Za promociju zdravog načina života i fitnessa nagradu je dobila Lejla Šebić, a za fair-play Amel Mekić.