Lejla Tanović kao 92. na svijetu putuje u Baku

Najbolja bh. biciklistkinja

Lejla Tanović kao 92. na svijetu putuje u Baku

Lejla Tanović (20) takmičarka Biciklističkog kluba Puls i članica profesionalnog tima Salcano Cappadocia iz Turske napredovala je za sedam pozicija na svjetskoj biciklističkoj UCI listi. 

Najbolja bh. biciklistkinja tako sada zauzima 92. mjesto na UCI MTB rankingu, što je novi rekord za našu takmičarku koja sutra putuje za Baku na prve Evropske igre gdje će predstavljati Bosnu i Hercegovinu u cestovnom biciklizmu. Njena utrka je na programu u subotu 20.07.

"Zadnjim upisom bodova napredovali smo sedam pozicija i Lejla trenutno zauzima 92. mjesto na UCI listi. Svakako da je ovo dodatni motiv i podstrek za dalji rad. Završene su zadnje pripreme i Lejla sutra putuje za Baku gdje će nastupati u cestovnom biciklizmu. Nažalost neće nastupati u svojoj disciplini, i to je mali hendikep. Utrka u Bakuu se vozi glavnim ulicama grada i staza je duga 120 kilometara. Na prve Evropske igre dolaze najbolje biciklistkinje, ali zasigurno da je olimpijska pobjednica Marianne Vos glavni favorit za osvajanje zlatne medalje", rekao je Amar Njemčević, trener Lejle Tanović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.