Lukavačke odbojkašice startale pobjedom
Piše: Nermin Dautović

Superliga FBiH za žene

Lukavačke odbojkašice startale pobjedom

Proteklog vikenda je započela nova odbojkaška sezona u okviru Superlige Federacije BiH za žene. 

Na startu prvenstva ekipa ŽOK “Smeč” iz Lukavca je ugostila ekipu OK “Bosna”i zabilježila značajnu pobjedu na startu prvenstva, pogotovo ako znamo da je kalesijski tim u protekloj sezoni nastupao u Premijer ligi BiH.

Odbojkašice ŽOK Smeč iz Lukavca su odlučno ušle u ovaj susret i odmah stavile do znanja svojim protivnicama da imaju velike ambicije i da protekle dvije sezone nisu slučajno igrale u završnici prvenstva.

Od početka susreta domaća ekipa je bila nadmoćna i ni jednog trenutka gošćama nisu dale priliku da se rezultatski primaknu. Odličnim servisom, dobrom igrom u polju, uz puno zalaganje najavile su dobar rezultat.

U drugom setu su domaće odbojkašice pregazile svoje protivnice i sredinom seta su napravile razliku od 10 poena, što je dalo prostora da trener Žilić u igru uvede sve igračice sa klupe, koje set uspješno privode kraju sa dvanaest poena razlike.

U trećem setu dolazi do opuštanja što daje priliku gošćama da se rezultatski primaknu i uz nekoliko sudijskih grešaka gostujuće igračice osvajaju ovaj set.

Četvrti set su odbojkašice iz Lukavca zaigrale angažovanije i nisu dozvolile gošćama priliku za potpuni preokret i rezultatom 25:21, ostvarile pobjedu na otvaranju sezone.

Konačan rezultat ŽOK “Smeč” – OK “Bosna” 3:1 ( 25:20, 25:13, 17:25 i 25:21)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi