Marin Čarapina napada WMC titulu u tajlandskom boksu

Marin Čarapina napada WMC titulu u tajlandskom boksu

M. Šljivak

U subotu će u austrijskom glavnom gradu Beču biti upriličena borba za prvaka svijeta u tajlandskom boksu u kategoriji do 86 kilograma (Cruiserweight) između domaćeg borca Henryja Bannerta i mostarskog borca Marina Čarapine.

Austrijanac je trenutni prvak svijeta po WMC verziji i prvobitno se trebao boriti sa ruskim borcem Stanislavom Popovom za upražnjenu titulu po WBC verziji čime je planirao ujediniti dvije najjače titule u tajlandskom boksu. 

Budući da se ruski borac ozlijedio nenadana prilika za borbu sa Bannertom ponudila se Marinu koji je borbu odmah prihvatio. 

Mostarac je inače u zadnje dvije godine bez poraza u profesionalnom muay thai ringu i ponuđena prilika je samo logičan slijed ka ostvarenju snova svakog borca tajlandskog boksa, a to je okruniti se titulom najboljeg borca svijeta.

Ova priredba ima i još jedan veoma veliki značaj, a to je da se održava u čast nedavno preminulom tajlandskom kralju Bhumibol Adulyadej čiji je rođendan bio na dan održavanja ovog događaja čime se simbolično željelo odati poštovanje prema državi Tajland i njenom nacionalnom sportu.

Borba za titulu će biti održana u pet rundi po tri minute i po punim pravilima tajlandskog boksa u kojima su dozvoljeni udarci laktovima, koljenima i bacanja iz klinča. 

Iako je imao malo vremena za pripreme, a tu su i brojne povrede koje vuče iz ranijih mečeva Čarapina nije skrivao optimizam i vjeru u pobjedu. 

"Naporno sam trenirao za ovaj meč i daću sve od sebe da osvojim WMC titulu i tako ostvarim svoj najbolji rezultat karijere. Hvala svima koji su mi pomogli u pripremama, a posebno mojim trenerima Miri Velagiću (MTC Hunter Mostar), Slavenu Planiniću (Slava MMA Mostar) i kondicijskom treneru Filipu Zovki (Body Zone Mostar), te svom menadžeru Emilu Zoraju", rekao je Čarapina.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti