Marshall postao najskuplji u historiji

NFL transferi

Marshall postao najskuplji u historiji

Prelazni rok u NFL-u nastavljen je u velikom stilu. Denver Broncosi su mijenjali sjajnog WR-a Brandona Marshalla u Miami Dolphinse u zamjenu za izbore druge runde drafta 2010. i 2011. godine.

Marshall je s Miamijem potpisao četverogodišnji ugovor vrijedan 47.5 miliona dolara uz garanciju od 24 miliona dolara na ugovor. U prve tri sezone ugovora Marshall bi trebao zaraditi oko 29 miliona dolara što ga čini najskupljm reciverom u historiji NFL-a.

Razlog rastanka s Denverom leži u tome što je Marshall prošle sezone bio suspendovan jer je na treningu počeo lomiti sve pred sobom isfrustruiran jer mu doktorski tim Broncosa nije otkrio povredu kuka zbog koje mu je čak i sezona došla u pitanje.

Na kraju je ipak zaigrao i ostvario zavidnu statistiku u dresu Denvera. Prošle sezone je uhvatio 101 dodavanje, osvojio 1.12o yardi imao 10 polaganja. U karijeri ima 327 hvatanja, 4.019 osvojenih yardi i 25 polaganja, sve za četiri godine kolio je proveo u Denveru  koji ga je 2006. godine izabrao u četvrtoj rundi drafta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.