Meč između Ćatića i Stieglitza završen bez pobjednika
Foto: epa.eu

Dobar bokserski meč u Porsche Areni

Meč između Ćatića i Stieglitza završen bez pobjednika

Njemački bokser bh. korijena, Adnan Ćatić, večeras je u Porsche Areni u Stuttgartu ukrstio rukavice sa dvostrukim svjetskim šampionom Robertom Stieglitzom u borbi za WBO titulu.

Ovo je ujedno bio i okršaj dva najuspješnija njemačka borca, a nakon 12 rundi sudije su ocijenile da je neriješen rezultat najrealniji ishod meča. 

Tokom svih 12 rundi vodila se bespoštedna borba, oba borca su i zadavala i primala teške udarce, a prognoze bokserskih stručnjaka koje su govorile da će meč otići u 12 rundi, ispostavile su se tačnim.

Kao i uvijek kada se bori u Njemačkoj, Ćatić je imao veliku podršku publike koju čine građani porijeklom iz BiH, a među navijačima zapaženi su i nogometni bh. reprezentativci Sead Kolašinac i Jasmin Fejzić. 

Ovako je glasala sudijska trojka: 115:113, 113: 115 i 114:114!

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.