Meč za pamćenje: Alvarez brutalno nokautirao Kirklanda

El Canelo slavio

Meč za pamćenje: Alvarez brutalno nokautirao Kirklanda

M. Šljivak

Meksički bokser Saul Alvarez savladao je u Houstonu Amerikanca Jamesa Kirklanda brutalnim nokautom u trećoj rundi.

Fantastičan meč su od samog početka pružila oba borca. Kirkland je krenuo žestoko u meč. Pogodio je Alvareza nekoliko puta u uvodnoj minuti, ali je 24-godišnji Meksikanac uzvratio. Poslao je Kirklanda na pod, sudija je brojao Amerikancu, kojeg je novog nokauta spasilo zvono za prvu rundu.

Nastavili su sa žestokom borbom i u drugoj rundi. Amerikanac je žestoko napadao, Alvarez je uzvraćao, a publika uživala. 

Treća runda donijela je prekid meča. El Canelo je ponovo poslao Kirklanda na pod sjajnim aperkatom, a zatim ga je u carstvo snova poslao brutalnim krošejom.

Alvarez je tako nastavio seriju pobjeda u karijeri. Jedini poraz je doživio od Floyda Mayweathera, dok je Kirklandu ovo drugi poraz.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.