Meksička novinarka ponovo na poslu

Meksička novinarka ponovo na poslu

Novinarka meksičke televizijske stanice Azteca TV Ines Sainz jučer se ponovo nakon mjesec dana vratila na posao. Trebalo joj je mjesec dana da s eoporavi od šoka koji je doživjela u svlačionici NY Jetsa.

Naime, Ines za pomenutu meksičku televiziju prati utakmice NFL-a, a nakon jednog meča Jetsa prije mjesec dana Ines je ušla u svlačionicu pomenutog kluba kako bi uradila intervju s bacačem Jetsa meksičkog porijekla Markom Sanchezom. Nije ni pomislila šta bi joj s emoglo dogoditi unutra.

Prilikom intervjua sa Sanchezom nekoliko njegovih suigrača je zviždalo Sainzovoj što je u američkim i meksičkim medijima okarakterisano kao seksualno uznemiravanje. Sainzova je zbog pretrpljenog šoka uzela omdora mjesec dana, a uputila je i pismo žalbe komesaru NFL-a Rogeru Goodellu, te čelnicima Jetsa.

"Nikad više neću ući u svlačionicu, jer to nije dobro mjesto za mene. Zbog neugodnosti koje sam tamo doživjela morala sam odmoriti mjesec dana. Jednostavno, ne želim biti u centru pažnje zbog takvih stvari. Ne želim da to ima utjecaja na moju karijeru", rekla je jučer po povratku na posao Ines Sainz.

Pojedini igrači i medijski kritičari su nju kritikovali kako se nepristojno oblači, te da nije dobro da u uskim farmericama i dubokim dekolteom ulazi u svlačionice s igračima. Sainzova je takve navode odbacila rekavši kako nije problem u tome.

"Volim da izgledam dobro, to sam napisala i komesaru Goodellu. To što sam žena i što se oblačim kako se oblačim ne umanjuje moj profesionalni rad. Radim već dugo vremena, uradila sam veliki broj intervjua, ali mi se nikad nije desila ovakva neugodnost što pokazuje da nije problem u meni. Mislim da su mediji pokušali od mene da stvore žrtvu, ali sa je ne osjećam tako", kaže Ines i dodaje:

"Imala sam ponuda da se slikam za Playboy, ali sam ih odbila. Jedinu ponudu koju sam prihvatila je da budem promotorka na boks meču između Mannyja Pacquiaoa i Antonija Margarita 13. novembra u Texasu. Ne mogu da vjerujem da neko misli kako se odjevam nepropisno", rekla je Ines Sainz.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.