"Moj san je ispunjenje norme i odlazak na Olimpijske igre"

Mesud Pezer, sjajni bh. atletičar

"Moj san je ispunjenje norme i odlazak na Olimpijske igre"

D. Kurbegović

Atletičari iz naše zemlje još jednom su nas obradovali, te pokazali čitavoj Evropi da se u Bosni i Hercegovini rađaju veliki talenti i odlični sportisti. Nakon što je Amel Tuka pobjedom u Monaku zadivio svjetsku atletsku pozornicu, sinoć je još jedan Zeničanin podigao naciju na noge, te ostvario uspjeh vrijedan pažnje.

Mesud Pezer 20-godišnji bacač kugle sinoć je na mitingu Dijamantne lige održanom u švedskom Štokholmu osvojio drugo mjesto u disciplini bacanje kugle sa hicem od 19.65 metara, čime je nakon Amela Tuke i prvog mjesta u Monaku postavio drugi najbolji rezultat atletičara iz naše zemlje.

Nakon prespavane noći razgovarali smo sa snažnim atletičarom iz Zenice, koji je za SportSport.ba podijelio impresije nakon sjajnog rezultata.

"Nije da sam nešto umišljen, ali sam očekivao ovaj rezultat jer sam spreman i cilj mi je bio da bacim kuglu na 20.45 metara što bi mi bilo dovoljno da ispunim normu za Svjetsko prvenstvo, međutim nisam uspio, ali vjerujem da ću u narednim takmičenjima bacati kuglu preko 20 metara jer sam baš spreman i uvjeren da mogu još mnogo napredovati", istakao je Pezer.

Oporavio se od povrede i planovi za naredni period su ispunjenje olimpijske norme.

"Nakon povrede koja me mnogo kočila, sada sam dobro i sve ide prema planu. Vidjet ću u narednim danima, da li ću ubrzo učestvovati na još nekim mitinzima, ali moj san je ispunjenje norme i odlazak na Olimpijske igre u brazilski Rio, za to živim i vjerujem da ću taj san i ostvariti. Svjestan sam da su godine moj saveznik, te da je još mnogo rada i vremena ispred mene. Drugim mjestom u Štokholmu pokazao sam još koliko je naša zemlja talentovana kada je u pitanju atletika, te da država mora više ulagati u ovaj sport, jer bi se sa velikih takmičenja mogli vraćati i s osvojenim medaljama", kazao je za SportSport.ba Pezer.

Mesud Pezer bivši je juniorski prvak Balkana i Evrope, a u martu ove godine osvojio je zlatnu medalju na Evropskom kupu u portugalskoj Leriji, Pred mladim atletičarem je velika karijera i nadamo se da bi naša zemlja na narednim Olimpijskim igrama, trebala imati jednog od pretendenata za medalju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.