MOK donio odluku, Rusi mogu da odahnu

Bez suspenzije za ruske sportiste

MOK donio odluku, Rusi mogu da odahnu

E. Škorić
Teme:

Međunarodni olimpijski komitet (MOK) odlučio je da neće suspendovati ruske sportiste s Olimpijskih igara.

Ruski i britanski mediji su objavili kako je MOK izašao u susret Rusima, čiji sportisti će, unatoč dopingu, imati pravo da nastupaju na Olimijskim igrama u Rio de Janeiru.

Odluku o suspenziji je MOK prepustio pojedinačnim sportskim savezima. Podsjetimo, ranije je Međunarodna atletska federacija suspendovala ruske atletičare iz svih takmičenja, pa i sa Olimpijskih igara.

Pojedinačne molbe Sudu za sportsku arbitražu poslalo je 68 atetičara, a prihvaćena je jedino molba Darije Klišine, skakačice u dalj koja je posljednje tri godine boravila u SAD-u.

Svi sportisti moraju ispuniti stroge kriterijume kako bi dobili dozvolu za učešće na Igrama koje počinju 5. avgusta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi