Nebo nije granica

Nezaboravna avantura iznad Sarajeva sa SBA školom letenja

Iznad Sarajeva danas su u nekoliko aviona i žirokoptera poletjeli snovi onih koji su oduvijek željeli naučiti da lete, ili bar znati kako to izgleda. 

Škola letenja SBA održala je na Međunarodnom aerodromu Sarajevo prezentaciju svog programa, koji uključuje PPL školu za motorne avione, školu letenja sa žirokopterima, jedriličarsku školu, informativne letove, te jednodnevne "Pilot na dan" programe.

Prijavljeni učesnici su sa SBA instruktorima iskusili let i upravljanje letjelicama, te uživali u pogledu i doživljaju punom uzbuđenja i adrenalina. 

Lijepo je vidjeti sretna, ozarena lica ljudi kada izlaze iz letjelica nakon ugodnog slijetanja i zaista je zadovoljstvo imati u ponudi ovako zabavne programe koji nude nezaboravna iskustva. Međutim, naša misija mnogo je ozbiljnija, a ona znači održanje bh. avijacije kroz najkvalitetniju obuku koja rezultira odgovornim i sigurnim pilotima. Naše visokokvalifikovano osoblje i savremena tehnologija to nam omogućavaju", izjavio je Irfan Habibović, vođa odjela za trening SBA škole letenja. 

Svi programi i cjenovnici, kao i sve dodatne informacije o najuzbudljivijim avanturama koje pružaju osjećaj slobode, ali i školi letenja, dostupni su na web stranici www.sbaviation.ba ili putem e-maila [email protected].

O SBA školi letenja

- Nakon 25 godina, tačnije od 1992.godine, u Sarajevu se ponovo održava školovanje pilota.

- SBA škola letenja jedina je u regionu sa uvozom, servisom i treningom za žirokoptere.

- SBA dio obuke izvodi na Međunarodnom aerodromu Sarajevo, što predstavlja prednost jer polaznici prilikom iste direktno učestvuju u saobraćaju.

Cijene SBA škole letenja najniže su u regionu. Dostupne su na web stranici www.sbaviation.ba.

- Škola je otvorena i za entuzijaste i dobrovoljce koji nisu u mogućnosti komercijalno pristupiti programu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.