Nova pobjeda: Jose Aldo zakazao revanš protiv McGregora

Savladao Edgara nakon sudijske odluke

Nova pobjeda: Jose Aldo zakazao revanš protiv McGregora

E. Čaušević

Jose Aldo sinoć je na UFC 200 savladao Frankieja Edgara, te je osigurao mjesto prvog izazivača i borbu protiv Conora McGregora.

Aldo je ovom pobjedom stigo do pojasa trenutnog prvaka u perolakoj kategoriji što znači da je on sada prvi izazivač. On je do pobjede stigao sudijskom odlukom. Aldo je u borbu ušao sa malom rezervom, ali kako je meč odmicao bio je sve bolji i aktivniji.

Pokušao je u drugoj rundi da nokautom stigne do pobjede, ali je Edgar izdržao njegove nalete. Do kraja borbe Edgar se pokušao vratiti u meč, ali je Aldo spremno odgovarao na svaki njegov udarac.

Na kraju, čak dvojica sudija su Aldu dala četiri runde što mu je osiguralo ubjedljivu pobjedu iako tako nije izgledalo. Aldo sada ima priliku na revanš protiv Conora McGregora čim se irski borac vrati u diviziju do 66 kilograma.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi