Novaković: Okrećem se novom olimpijskom ciklusu

Kajakaš Srbije o Riju za SportSport.ba

Novaković: Okrećem se novom olimpijskom ciklusu

D. Vejo

Put do trona, nije niti malo lak, a to najbolje zna i srbijanski kajakaš Marko Novaković koji je ove godine učestvovao na globalnoj sportskoj smotri pod nazivom Olimpijske igre u Rio de Janeiru.

Velikog šampiona, ne čine samo rezultati u sportu, već i karakter. Padovi su sastavni dio svakog sporta, koji ruku na srce nekada mogu biti i veliki, ali izboriti se s istima, pokazuje pravu ljudsku snagu. Upravo to, uradio je i Novaković koji je već nekoliko puta do sada, pokazao zašto se nalazi u samom vrhu kajakaštva. Iako je dao svoj maksimum, on nije uspio izboriti A finale u disciplini K1-1 200 metara u Riju.

Nakon što su se slegli utisci, svoje viđenje svega kazao je i sam srbijanski kajakaš.

"Moji prvi utisci nakon evo nekog perioda leže u tome da ja nastavljam dalje, jer ovo je sport i to se sve dešava, te je sastavni dio svega. Nisam davao izjave jer mi je bilo baš bolno zbog načina na koji je sve proteklo. Činjenica je da smo/sam u prethodnih nekoliko takmičenja donosio i donosili medalje i godinama bili u vrhu kajakaštva. Mnogo toga se uložilo, te nisam znao šta pametno da kažem niti da mislim. Od nekolicine ljudi načuo sam da je bilo takmičara koji su također imali lošu sreću, a bili su možda i u boljoj poziciji od nas kao favoriti pa nisu uradili "ništa", tako da jedino što mogu da kažem je da eto ovaj put zaista nismo imali sreće", rekao je za SportSport.ba, Novaković.

Nema povlačenja, nema predaje, srbijanski kajakaš okreće se novim pohodima.

"Počinjem od nule i idem u novi olimpijski ciklus lagano, jer mi je potrebno još malo vremena da dođem sebi jer mi nije svejedno. Sa jedne strane sam srećan što sam živ i zdrav i što mogu da budem tamo i da se takmičim sa najboljima na svijetu, ali opet ako onima koji su bili tu i podržavali mene tj nas i bili nezadovoljni onda zamislite kako je nama koji sve damo za to", izjavio je za naš portal srbijanski kajakaš, Marko Novaković.

Poučen velikim iskustvom, ovaj kajakaš nastavlja dalje, veslanje za nova odličja počinje uskoro.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi