Numanović: Želimo boks vratiti na mjesto koje mu pripada

U Bokserskom savezu FBiH pušu neki novi vjetrovi

Numanović: Želimo boks vratiti na mjesto koje mu pripada

A. Beganović
Teme:

U Bokserskom savezu Federacije Bosne i Hercegovineu posljednje vrijeme pušu neki drugačiji vjetrovi, odnosno ovaj savez čini sve što je u njegovoj moći kako bi promovisao ovu plemenitu vještinu.

Na području Federacije Bosne i Hercegovine organizovana je liga u kojoj je učešće uzelo 20 klubova.

„Unatoč teškoj financijskoj situaciji BSFBiH nastavlja sa dobrim radom, želim istaći da smo preuzeli rukovodstvo prošle godine u martu mjesecu, te odmah organizovali ligu koja je pozitivno uticala na boks u BiH. Pohvale stižu sa svih strana i možemo reći da je BS Federacije BiH dobro organizovan, uspješno sufinansiramo i najbolje pojedince koji su članovi našeg saveza. Liga služi za sticanje iskustva mladih momaka što je i donijelo preokret na boks sceni u BiH. Prije smo imali nekolicinu pojedinaca koji su imali mnogo mečeva ali uz pomoć lige sada veliki broj boksera sa našeg prostora ima mnogo mečeva u sezoni. Cilj nam je uvesti novine u bh. boksu, prilagoditi ga savremenim standardima. Najveći problem su finansije, no zahvaljujući Federalnom ministrastvu kulture i sporta ali i određenom broju sponzora uspijevamo napraviti određeni pomak ka krajnjem cilju, a to je uspostava jedne jake bh. boks scene. Samo na taj način možemo konkurirati bokserima iz ostatka svijeta,“ istakao je Zaim Numanović, predsjednik BSFBiH.

Naredno 8. kolo prema odluci BSFBiH bit će održano 02. novembra. 2014. godine u Vogošći u tehničkoj organizaciji BK Vogošća, sa početkom u 13:30.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.