O'Gradyju prijeti oduzimanje olimpijskih medalja

Nakon priznanja...

O'Gradyju prijeti oduzimanje olimpijskih medalja

M. Maksimović

Istražna komisija u Francuskoj ga je apostrofirala kao jedan od onih u gomili koji je koristio  u vrijeme "Toura" 1998. godine krvni doping (EPO).

Sam Australac je priznao to u intervjuu objavljenom u srijedu, što znači da bi vrlo lako mogao ostati bez svojih medalja koje je osvojio u karijeri.

Počela je na OI 1992. u Barceloni gdje je ukupno osvojio četiri olimpijske medalje, sve na pisti. U Barceloni je bio dijelom australske reprezentacije koja je osvojila srebro u dohvatnoj utrci, u Atlanti 1996. je u istoj disciplini osvojio broncu, te je tomu pridodao i broncu u utrci na bodove, da bi 2004. u Ateni osvojio zlato u madisonu.

Što se tiče njegovih medalja, odluku će donijeti Međunarodni biciklistički savez koji će potom obavijestiti Međunarodni olimpijski odbor

Imao je i uspješnu karijeru u cestovnom biciklizmu, ovogodišnji "Tour" bio mu je 17. u karijeri čime se izjednačio s Amerikancem Georgeo Hincapiem na prvom mjestu po broju nastupa na najvećoj svjetskoj biciklističkoj utrci.

Bio je nositelj "žute" majice, te je ostvario dvije pojedinačne etapne pobjede i dvije etapne pobjede u momčadskom kronometru na "Touru". Usto je 2007. godine bio pobjednik najveće jednodnevne biciklističke utrke, Paris-Roubaixa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.