Organizatori odustali od pokušaja da očiste "zeleni bazen"

Moraju ga skroz isprazniti

Organizatori odustali od pokušaja da očiste "zeleni bazen"

E. Čaušević

Organizatori Olimpijskih igara u Riju imaju velikih problema sa održavanjem vode u bazenima.

Nakon što je zbog nedostatka hemikalija jedan od bazena pozelenio mnogi su vjerovali da će organizator lako riješiti ovaj problem. Ipak, kako vrijeme odmiče to je sve teže, a korištenje ovog bazena postalo je gotovo nemoguće.

Organizatori su na sve načine pokušali da očiste ovaj bazen i vrate ga u normalno stanje, ali nisu uspjeli. Danas je zvanično saopšteno da odustaju od pokušaja do očiste vodu koja je u bazenu, te da će morati skroz isprazniti bazen.

Nakon što ga isprazne, bazen će morati biti temeljno očišćen, a nakon toga će se ponovo nasuti voda. Takmičenje u skokovima u vodu mora biti uskoro održano, a ovo je jedini bazen koji je spreman za ovo takmičenje.

"Naravno da je ovo sramota za nas jer smo domaćini Olimpijskih igara. Voda bi trebala biti svijetlo plava, a ne zelena. Mogli smo ovo jako brzo popraviti, ali smo lekciju naučili na jedan teži način", rekao je Mario Andrada, jedan od organizatora.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi