Perković u Glasgowu ipak druga

Nije postala prva atletičarka sa 14 pobjeda

Perković u Glasgowu ipak druga

Najbolja hrvatska atletičarka Sandra Perković zauzela je drugo mjesto na mitingu Dijamantne lige u Glasgowu s rezultatom od 66.30 metara, bolja od nje bila je Amerikanka Gia Lewis-Smallwood koja je bacila novi lični rekord od 67.59 metara.

Bilo je ovo peto takmičenje diskašica u Dijamantoj ligi ove godine, te prvo na kojemu Perković nije uspjela doći do pobjede, ali sa 18 osvojenih bodova već je osigurala treći uzastopni ukupni trijumf u ovoj disciplini. Da osvoji i treći dijamant nakon 2012. i 2013. mora se samo još pojaviti u Zurichu 28. avgusta.

Ipak, Perković nije uspjela postati prva atletičarka koja je pobijedila na svih 14 mitinga Dijamante lige. Olimpijska pobjednica je do sada slavila u New Yorku, Bruxellesu, Oslu, Stockholmu, Monte Carlu, Zurichu, Eugeneu, Šangaju, Dohi, Birminghamu, Lausanni, Parizu i Rimu.Zanimljivo, Perković je i prošle godine jedini poraz doživjela od Lewis-Smallwood, dogodilo se to u njenom rodnom Zagrebu na završetku sezone. Lewis-Smallwood je 3. septembra prošle godine bacila rekord mitinga i tadašnji svoj lični rekord od 66.29m, dok je Perković bila druga sa 65.63.

Prvoga dana mitinga koji se ove godine iznimno održava u Glasgowu umjesto u Londonu nije ostvaren niti jedan najbolji rezultat sezone, a najbliži su bili Amerikanac Reese Hoffa u bacanju kugle s hicem od 21.67m, te njegova zemljakinja u skoku u dalj Tianna Bartoletta sa 6.98m. Hoffa je slavio ispred 

Nijemca Davida Storla sa 21.38 i Novozelanđanina Tomasa Walsha sa 21.23. Bartoletta je iza sebe ostavila dvije Britanke Katarinu Johnson-Thompson (6.92) i Sharu Proctor (6.82)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.