Philadelphia dovela Sprolesa iz Saintsa

Veliko pojačanje za Eaglese

Philadelphia dovela Sprolesa iz Saintsa

Philadelphia Eaglesi su u svoje redove doveli odličnog running backa Darrena Sprolesa koji je do sada igrao u New Orleans Saintsima.

Saintsi su u tradeu sa Eaglesima dobili pravo na izbor pete runde ovogodišnjeg drafta. 

"Darren Sproles je nevjerovatno napadačko oružje. On je rođeni pobjednik, može trčati, probijati i hvatati. Mislim da smo s njim postali mnogo jači tim", rekao je trener Philadelphije Chip Kelly.

U tri sezone u dresu kluba iz New Orleansa Sproles je osvojio 1067 yardi trčanjem i 1981 yardu hvatanjem, dok je imao i 21 touchdown. Sproles drži rekord i po broju osvojenih yardi u jednoj sezoni. Sproles je 2011. godine imao 2696 yardi. 

Prije Sprolesa Eaglesi su se pojačali u odbrani. Prošle sezone su bili četvrta najlošija odbrana lige, pa su im pojačanja u odbrani bila neminovna.

Jučer su potpisali dvogodišnji ugovor s dosadašnjim igračem Miami Dolphinsa Nolanom Carrollom, dok su danas zaključili posao oko dovođenja bivšeg safetyja Saintsa Malcoma Jenkinsa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.