Philliesi iznenadili Dodgerse
Raul Ibanez je odigrao odličan meč

MLB Play off

Philliesi iznenadili Dodgerse

Philadelphia Philliesi su slavili sa 8:6 u prvoj utakmici finalne serije Nacionalne lige protiv LA Dodgersa usred Los Angelesa, što je drugu godinu zaredom isti rezultat. Dodgersi se ponovo nalaze u situaciji da ganjaju rezultat, što im je teško išlo u posljednjih nekoliko godina.

Philliesi su i ove godine bili bolji u prvoj utakmici od Dodgersa, tako da se može reći kako im Philliesi postaju prava noćna mora. Nekoliko vrlo zanimljivih brojki vezano je za sinoćnju utakmicu. Cole Hamels je na 3-0 kao starter protiv Dodgersa, dok je s druge strane Clayton Kershaw na 0-4 protiv Philliesa.

Ryan Howard je s dva run-doublea došao do brojke od 18, čime je izjednačio rekord Mikea Schmidta u historiji Philliesa kada je u pitanju doigravanje. Tim koji je slavio u prvoj utakmici doigravanja u 62,3 posto slučajeva izlazio je kao ukupni pobjednik serije, što je nova briga za Dodgerse.

Trener Dodgersa Joe Torre je odlučio da će u sljedećoj utakmici koja je na rasporedu u subotu kao startni pičer krenuti Vicente Padilla, dok će Clayton Kershaw ostati na klupi. Kershaw je sa 21 godinom i 211 dana postao najmlađi pičer u historiji koji je startao u doigravanju, što se i vidjelo na rezultatu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.