Poraz Zvezde, X25 i Kliktech sigurni, šok za ASUS

League of Legends: VIP Adria liga

Poraz Zvezde, X25 i Kliktech sigurni, šok za ASUS

S. Bošković

Završeno je prvo kolo VIP Adria lige u League of Legendsu. 

League of Legends VIP Adria liga igra se u best of tri formatu kroz grupnu fazu, gdje će na kraju prve dvije ekipe proći direktno u polufinale, dok će se ekipe od treće do šeste pozicije boriti za preostala dva mjesta u polufinalu kroz play-off. 

Prvo kolo donijelo je nekoliko veoma interesantnih mečeva.

U petak je balkanski supertim Kliktech odmjerio snage s ekipom RUR-a, a pobjeda od 2:0 je otišla na stranu Kliktecha. Drugi meč odigran je između ekipe X25 Marvo i kvalifikanta, tima  Ancestral. U dva zanimljiva meča slavila je ekipa x25 s rezultatom 2:0. 

Crvena Zvezda je svoj debi imala protiv ekipe Sigurno Sigurno, koja je sastavljena od bivšeg midlanera RUR-a, "Hamzonija" i bivšeg junglera ekipe Kliktech (ex. Instinct, ex SBB eSport) "Stefana  Nikolića". Iskustvo igrača iz ekipe Sigurno Sigurno predstavljalo je veliku razliku u ovom duelu i oni su na karaju bili bolji s 2:0.

Četvrti i posljednji meč prvog kola bio je između jedne od najboljih balkanskih LoL ekipa ASUS Rog Elita i Bontecha. U ovom meču desilo se i jedno iznenađenje prvog kolo. Bontech je pokazao sjajnu igru protiv favorizovanog ASUS-a i slavio je s 2:0. 

U drugom kolu gledat ćemo naredne mečeve: 

X25 - Sigurno  Sigurno

Kliktech - Bontech

Crvena Zvezda - Ancestral

ASUS Rog Elite - RUR

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi