Povratak Rodrigueza
Alex Rodriguez je najveća faca lige

Baseball

Povratak Rodrigueza

Noć u MLB-u su obilježili povratak Alexa Rodrigueza i drugi poraz u nizu lidera lige LA Dodgersa u kalifornijskom derbiju od San Francisco Giantsa.

Povratak velikog Alexa Rodrigueza privukao je veliku pažnju gledatelja na stadionu u Baltimoreu. Yankees su došli s pet poraza u nizu, ali su ovaj put imali svoju najveću zvijezdu. I naravno, uopće nije potrebno ni govoriti šta se desilo. Alex Rodriguez je bio najbolji igrač na terenu, zabio je tri run-homera i odveo Yankeese do pobjede nad Oriolesima od 4:0. Ovom pobjedom Yankees nagovještavaju bolje dane u nastavku sezone, a čim je Alex tu možete biti sigurni u to.

Zbog povratka Alexa Rodrigueza, veliki derbi između LA Dodgersa i San Francisco Giantsa ostao je u drugom planu. Kalifornijski derbi spada u jedan od tri kultna derbija MLB-a. Derbiji NY Yankes-Boston RS, Chicago Cubs - St. Louis Cardinals i ovaj kalifornijski spadaju u nešto što se zove više od samog sporta. Ono što je zadesilo Yankeese s Alexom, to je sada zadesilo Dodgerse s njihovim najboljim igračem Mannyem Ramirezom. Zbog pozitivnog doping testa Ramirez će morati propustiti 50 mečeva, a njegov izostanak su Dodgers osjetili već u prva dva meča. Oba meča odigrana bez njega su izgubili. Sinoć su na svom stadionu izgubili 1:3. Barry Zito je sjajno odigrao za Giantse i donio im pobjedu protiv mrskog rivala.

Boston Red Soxe je do nove pobjede opet vodio njihov najbolji igrač Jason Bay. Bay je sinoć protiv Tampa Bay Raysa ostvario tri run-homera. Bila mu je to druga noć u nizu da je ostvario tri run-homera. Kod Raysa Evan Longoria jedna od najvećih zvijezda lige ostala je skoro neprimjetna.

New York Mets su slavili petu pobjedu u nizu. Vođeni sjajnim Carlosom Delgadom i negova tri run-homera, Mets su sa 7:3 savladali Pitsburgh Piratese. Ovo je Metsima i treća pobjeda u nizu od kako je Delgado postao starter, i može se reći da je trener Metsa našao formulu za uspjeh.

Rezultati:

Philadelphia - Atlanta 10:6, Cleveland - Detroit 1:0, Baltimore - NY Yankees 0:4, NY Mets - Pitsburgh 7:3, Cinncinati - ST.Louis 6:4, Boston - Tampa Bay 7:3, Milwaukee - Chicago Cubs 3:2, Houston - San Diego 2:0, Minnesota - Seattle 11:0, Chicago WS - Texas 0:6, Colorado - Florida 3:8, Arizona - Washington 4:5, LA Angels - Kanzas 4:1, Oakland - Toronto 5:3 i LA Dodgers - San Francisco 1:3.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.