Povreda Gustafssona nije bezazlena

Problemi za švedskog borca

Povreda Gustafssona nije bezazlena

Alexander Gustafsson zasigurno je jedan od najboljih boraca UFC-ove poluteške kategorije.

Šveđanin je u MMA karijeri zabilježio 17 pobjeda i četiri poraza, a iza sebe ima spektakularne duele sa Jonom Jonesom i Danielom Cormierom.

'The Mauler' nikada nije došao do pojasa, ali je konstantno u samom vrhu svoje divizije.

Gustafsson je u posljednjem meču savladao Jana Błachowicza, nakon čega je morao da otkaže borbu protiv Antonio Rogeria Nogueire zbog povrede leđa.

Prema posljednjim informacijama, povreda nije nimalo bezazlena, tako da se i dalje ne zna kada će se švedski borac vratiti u oktagon.

"Moguće da su problemi sa diskom. Željeli smo se brzo vratiti nakon posljednje borbe, budući da je Alex bio uistinu u dobroj formi, ali onda se dogodila ova povreda i jednostavno morali smo otkazati borbu. On se može boriti i izgubiti borbu zbog toga, ali nećemo ništa dobiti time, niti će prihvatiti opravdanje da je to bilo zbog povrede", izjavio je menadžer švedskog borca.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi