Primorje i Pro Recco stigli do velikog finala

Završni Final Six turnir u Barceloni

Primorje i Pro Recco stigli do velikog finala

U finalu ovosezonskog izdanja Lige prvaka u vaterpolo igrat će riječko Primorje i talijanski Pro Recco.To je rezime polufinalni dvoboja završnog Final Six turnira u Barceloni. Primorje je u prvom polufinalu bilo bolje od dubrovačkog Juga 10:9, dok je Pro Recco slavio u susretu sa Barcelonetom 12:11.

U reprizi finala prvenstva Hrvatske, Jug je stalno vodio do same završnice utakmice. Primorje odlazi po prvi put na dva gola razlike, golovima Sukna i Radua. Macan smanjuje na 9:8, a najbolji pojedinac utakmice Sandro Sukno povećava na 10:8 i definitivno lomi utakmicu. Jug je preko Janovića smanjio na 10:9, što je i bio konačan rezultat. Sandro Sukno s četiri i Petar Muslim s tri gola bili su najbolji strijelci kod Riječana.

Pro Recco je nakon još jednog trijumfa u polufinalu, ima priliku dohvatiti rekordni osmi naslov najbolje evropske ekipe. U drugom polufinalu Pro Recco je golom Duška Pijetlovića šest sekundi prije kraja stigao do pobjede u susretu sa domaćom ekipom Talijane su predvodili Filip Filipović s pet i Pijetlović s tri gola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.