Primož Kozmus označio kraj sportske karijere

Kraj velike karijere

Primož Kozmus označio kraj sportske karijere

Dž. Mrakić

Slovenački bacač kladiva, Primož Kozmus, okončao je sportsku karijeru.

Kozmus je učestvovao na četiri Olimpijade, a u dva navrata osvojio je medalju za svoju državu i jedini je atletičar koji je u muškoj konkurenciji donio medalju sa Olimpijskih igara u Sloveniju.

Nakon što je u Ateni 2004. godine završio na petom mjestu, četiri godine kasnije u Pekingu zasjeo je na prvo mjesto i na taj način postao prvi Slovenac koji je osvojio olimpijskog medalju zlatnog sjaja.

Drugu veliku medalju osvojio je na narednim Olimpijskim igrama u Londonu kada je bio drugi, a pored toga osvojio je zlatnu, srebrenu i bronzanu medalju na Svjetskim prvenstvima u atletici.

Posljednji značajniji rezultati 36-godišnjeg bacača kladiva bili su na Evropskom prvenstvu prošle godine kada je bio šesti, odnosno na Svjetskom prvenstvu 2013. godine kada je nastup završio na četvrtoj poziciji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.