Prva žena u muškoj bejzbol ekipi

Prva žena u muškoj bejzbol ekipi

Justine Siegal postala je prva žena u historiji koja se pridružila jednom klubu u američkoj profesionalnoj bejzbol ligi MLB.

Siegalova, koja ima 36 godina, provest će nekoliko dana u trening kampu Cleveland Indiansa, kluba uz njenog rodnog grada, i pokušat će svojim nastupima osigurati mjesto u momčadi kada krene MLB sezona u aprilu.

Ova žena je ušla u povijest kao prva žena koja je radila kao trenerica u muškim bejzbol ekipama. Prva je žena koja je radila kao trenerica igrača prve baze, a tri godine je bila asistentica u koledž ekipi Springfielda.

Nakon Clevelanda izjavila je da će se okušati i u trening kampu Oakland Athleticsa gdje će takođe rpokušati da se nametne trenerima pred novu sezonu. Igrači Indiansa su istakli da su izuzetno zadovoljni načinom kako ova žena baca lopticu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.