Ragbijaši Čelika preko Smartsona žele u finale

Ragbijaši Čelika preko Smartsona žele u finale

D. Kurbegović

Plasmanom u polufinale Regionalne ragbi lige (RRC) Čelik je ostvario najbolji poslijeratni rezultat. 

U ligaškom dijelu zenički ragbijaši u grupi B osvojili su 1. mjesto sa maksimalnim učinkom od četiri pobjede.

Njihov protivnik u polufinalu je ekipa Smartson iz Zagreba, ovaj tim nastao je fuzijom tri ragbi kluba iz Hrvatske: Mladosti, Zagreba i Lokomotive, te predstavlja 80 posto hrvatske ragbi reprezentacije.

S druge strane, većinu reprezentacije Bosne i Hercegovine čine upravo igrači RK Čelik, pa se očekuje vrhunska ragbi predstava. Ragbijaši Čelika u proteklom periodu odigrali su više kvalitetnih utakmica u dresu reprezentacije, a nedavno je startala i liga, tako da spremni dočekuju duel polufinala Regionalne ragbi lige. 

Utakmica Čelik - ZRS Smartson igra se u nedjelju, 3. maja na stadionu Kamberovića polje sa početkom u 15 sati. Prvu sudija na utakmici je Dejan Štiglić iz Srbije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.