Red Soxi pregazili Angelse

Major League Baseball

Red Soxi pregazili Angelse

U MLB-u je sinoć odigrano deset utakmica u kojima nije bilo većih iznenađenja. Vodeći timovi lige upisali su uglavnom očekivane pobjede.

U najboljoj utakmici večeri Boston je na svom Fenway Parku sa 17:8 bio bolji od LA Angelsa. Joe Saunders je do sinoćnje utakmice imao 3-0 na Fenwayu protiv Bostona, a sinoć je u samo četiri inninga dozvolio sedam runova i devet hita igračima Bostona. Boston je imao 20 hita, što se treći rezultat ove sezone nakon Milwaukeeja i Minnesote.

Bostonov njaveći rival, NY Yankees, iskoristili su slabost Baltimorea i upisali novu pobjedu rezultatom 4:1, a Houston, koji ove sezone igra vrlo dobro, poražen je na svom terenu od Arizone sa 1:9. White Soxi su bili bolji od Kansasa sa 5:1, a Toronto je odigrao još jednu dobru utakmicu pobijedivši Cleveland u gostima sa 5:1.

U jednoj od najzanimljivijih utakmica večeri St. Louis je bio bolji od Philadelphije sa 6:1. Jaime Garcia je bacao šest inninga, a Matt Haladay je postigao dva runa za pobjedu Cardinalsa. Minnesota je prekinula Detroitov niz od pet uzastopnih pobjeda (10:4), Texas Rangersi su slavili kod Oaklanda sa 4:2, dok su Cinncinati Redsi nakon 11 inninga upisali pobjedu protiv Metsa rezultatom 3:2.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.