Ronnie "raketa" u 1. kolu SP protiv najboljeg finskog igrača

U subotu počinje Svjetsko prvenstvo u snookeru

Ronnie "raketa" u 1. kolu SP protiv najboljeg finskog igrača

A. Beganović

U subotu će u Sheffieldu u Crucible Theatru početi Svjetsko prvenstvo u snookeru, a danas je obaljeno žrijebanje parova 1. kola.

Tako će aktuelni svjetski prvak i po mnogima najbolji snooker igrač svih vremena, Ronnie O'Sullivan, u 1. kolu snage odmjeriti sa najboljim finskim igračem Robinom Hullom, koji je u 4. kolu kvalifikacija izbacio legendarnog Petera Ebdona.

Jedan od najzanimljivijih duela u 1. kolu mogao bi biti onaj između Johna Higginsa i Alana McManusa, a po mnogima jedan od glavnih favorita za tittulu Judd Trump na otvaranju Svjetskog prvenstva igrat će protiv Toma Forda.

Parovi 1. kola:

Ronnie O'Sullivan v Robin Hull

Joe Perry v Jamie Burnett

Shaun Murphy v Jamie Cope

Marco Fu v Martin Gould

Barry Hawkins v Dave Gilbert

Ricky Walden v Kyren Wilson

Mark Davis v Dominic Dale

Ding Junhui v Michael Wasley

Mark Selby v Michael White

Ali Carter v Xiao Guodong

John Higgins v Alan McManus

Stuart Bingham v Ken Doherty

Judd Trump v Tom Ford

Stephen Maguire v Ryan Day

Mark Allen v Michael Holt

Neil Robertson v Robbie Williams

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.