Rudisha bez konkurencije, Murphy iznenađujuće do medalje

Trka na 800 metara

Rudisha bez konkurencije, Murphy iznenađujuće do medalje

E. Škorić

Kenijac David Rudisha bio je najbrži u finalu trke na 800 metara na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru.

U disciplini u kojoj je u polufinalu ispao naš Amel Tuka, slavio je Rudisha. Kenijac je imao 1:42.15, što je najbrže vrijeme ove godine u svijetu.

Iza Rudishe je u cilj ušao Alžirac Taoufik Makhloufi sa 1:42.61, a treće mjesto pripalo je Amerikancu Claytonu Murphyju sa vremenom 1:42.93.

Za Murphyja, koji je sve iznenadio, ovo je bio osobni rekord karijere. Što se tiče same trke, Rudisha je nakon 500 metara uzeo vodstvo i više ga niko nije uspio stići do kraja.

Dodajmo za kraj da je Rudisha prvi koji je odbranio zlato na 800 metara. 

"Oduševljen sam. Ovo je veliki trenutak moje karijere. Nije bilo lako, zbog toga je ova medalja još posebnija," kazao je Rudisha.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi