Samo jedan je Ronnie O'Sullivan: Novi rekord za sva vremena

Najviše napravljenih trocifrenih breakova

Samo jedan je Ronnie O'Sullivan: Novi rekord za sva vremena

A. Beganović

Ronnie O'Sullivan je ispisao historiju snookera u današnem četvrtfinalnom meču Mastersa u kojem mu je protivnik Marco Fu.

Naime, na samom otvaranju meča, odnosno u prvom frameu po mnogima najbolji igrač snookera svih vremena, Ronnie "raketa" O'Sullivan je napravio trocifreni break, te se tako osamio na vječnoj listi igrača sa najviše trocifrenih breakova u karijeri.

Bio je to 776. trocifreni break O'Sullivana, a do danas je rekord držao zajedno sa Stevenom Hendryjem, a treba napomenuti da su prisutni gledaoci u Alexandra Palecu ovacijama ispratili ovaj za snooker historijski trenutak.

Podsjetimo, iza O'Sullivana i Hendryja na vječnoj listi igrača sa najviše napravljenih trocifrenih breakova nalaze se John Higgins (565), Neil Robertson (394) i Ding Junhui (378).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.