Šampion najavio: Ako izgubim, napuštam boks

Wilder spreman otići

Šampion najavio: Ako izgubim, napuštam boks

M. Šljivak

WBC šampion u teškoj kategoriji, 32-godišnji Amerikanac Deontay Wilder, spreman je da se povuče iz boksa ako 4. novembra izgubi od Bermanea Stivernea.

Neporaženi Wilder (38-0) ulazi kao veliki favorit u ovu borbu. Pobjedom će vjerovatno zakazati duel za ujedinjenje titula protiv Anthonyja Joshue, a ako se kojim slučajem desi iznenađenje i Stiverne dođe do pobjede, Amerikanac će se povući sa scene.

"Sve što sam želio da dokažem je da sam najjači. Cilj mojih borbi su naslovi. Ne želim biti drugi. Ako me Stiverne pobijedi, nećete više čuti za mene. Ozbiljno govorim. Ako izgubim, ostavljam boks", najavio je Wilder.

Američki bokser je samo jedan meč u karijeri dobio odlukom, dok je  ostale borce nokautirao. Jedini koji je izdržao svih 12 rundi sa Wilderom je upravo Stiverne, ali je na kraju ipak poražen jednoglasnom odlukom sudija i od tada je Wilder vlasnik WBC titule.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi