Sana u derbiju bolja od ekipe 3K Sarajevo

Prvenstvo BiH u košarci u kolicima, 8. kolo

Sana u derbiju bolja od ekipe 3K Sarajevo

E. Škorić

Utakmicama 8. kola proteklog vikenda počeo je proljetni dio sezone Prvenstva Bosne i Hercegovine u košarci u kolicima.

Vodeća ekipa prvenstva, Sana Sanski Most, savladala je 3K u Sarajevu sa 57:55. Bio je to duel dvije prvoplasirane momčadi.

Trećeplasirani Zmaj je u Sportskoj dvorani u Gradačcu sa 65:57 bio bolji od Une Sane iz Bihaća, iako su gosti na poluvremenu imali deset poena prednosti (27:37). Tuzlanski Veterani su sa 67:45 trijumfovali u Bijeljini.

Nakon osam odigranih kola, Sana SM je vodeća sa 20 bodova, pet mamje imamu 3K Sarajevo i Zmaj Gradačac, Una Sana i Veterani su skupili po 14 bodova, Vrbas iz Banja Luke te Bijeljina po 11, a Bambi (Sarajevo) te Bosna Zenica po 9 bodova.

Dodajmo da će posljednju utakmicu 8. kola Vrbas i zenička Bosna odigrati u Banjoj Luci 4. aprila.

U 9. kolu 31. marta sastaju se: Bijeljina – Vrbas, Veterani – Zmaj, Una Sana – 3K Sarajevo, Una Sana – Bambi, Sana – Bosna.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.