Studenti pali u Kaknju, Mladost protutnjala Fočom

Premijer liga za odbojkaše

Studenti pali u Kaknju, Mladost protutnjala Fočom

O. Lekić

Kompletirano je 1. kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine za odbojkaše, a u derbiju kola Kakanj je savlado sarajevsku Bosnu koja se vratila u elitni rang.

U svom prvom povratničkom nastupu u Premijer ligi odbojkaši Bosne su pružili dobru partiju u Kaknju, no iako su prvi set riješili u svoju korist (26:24) pretrpjeli su poraz rezultatom 3:1.

Aktuelni prvaci Bosne i Hercegovine, odbojkaši Mladosti, su u Foči sa maksimalnih 3:0 savladali Maglić, te su tako na najbolji mogući način krenuli u odbranu titule.

Odbojkaši Gacka su pred svojim navijačima nadigrali Gradinu Herceg koja je bolje otvorila meč. Prvi set gosti su dobili rezultatom 27:25, no onda se bude domaći i uzastopno osvajaju tri seta (25:12, 25:23), 25:17) za pobjedu 3:1.

Najzanimljivije je bilo u duelu Domaljevac - Radnik u kojem je o pobjedniku odlučivao peti set. Bolje su se snašli odbojkaši iz Bijeljine koji su u odlučujućem setu slavili sa 15:11.

Jedinstvo iz Brčkog nije imalo problema sa banjalučkim Borcem. Favorizirani odbojkaši iz Brčkog slavili su sa maksimalnih 3:0.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi