Thorpe pronađen na ulici bukvalno dezorijentisan

Torpedo opet u bolnici

Thorpe pronađen na ulici bukvalno dezorijentisan

Ian Thorpe je posljednjih dana stalno prisutan u medijima. Prvo se pojavila informacija kako je Thrope završio bolnici na odvikavanju od alkohola nakon što je pao u svojoj kući. Nakon toga je stigla vijest kako se popularni " Thorpedo" prijavio se na liječenje od depresije.

Policija je pozvana nakon što je prijavljeno da je Thorpe pronađen dezorijentiran pored automobila i da se ponaša neobično, nakon čega je 31-godišnji bivši svjetski rekorder odveden u bolnicu.

" Na liječenju je od depresije"  izjavio je Thorpeov menadžer James Erskine dodavši kako je Vlasnik automobila nazvao policiju i policija je došla. Onda su shvatili da se radi o Ianu Thorpeu koji je bukvalno dezorijentisan.

Erskine je rekao da je Thorpe uzimao antidepresive i lijekove za povredu ramena, ali da nije bio pod uticajem alkohola. " Nije pio. Imao je nula promila alkohola u sebi" dodao je Erskine.

Peterostruki olimpijski prvak, koji je debitovao na olimpijskim igrama kao tinejdžer u Sydneyju 2000., povukao se 2006. objašnjavajući svoju odluku nedostatkom motivacije. Vratio se plivanju početkom 2011., ali se nije uspio kvalificirati u australsku reprezentaciju za Olimpijski igre u Londonu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.