Timovi koji učestvuju u bh. finalu Neymarovog turnira

16 timova na završnom turniru

Timovi koji učestvuju u bh. finalu Neymarovog turnira

M. Šljivak

Finale bh. turnira Neymar Jr's Five održat će se u sarajevskom Metalcu u nedjelju 22. maja. U cilju najave završnice ovog zanimljivog događaja, detaljno ćemo predstaviti sve ekipe koje su došle do samog kraja. Krenut ćemo sa upoznavanjem timova iz glavnog grada BiH. Sarajevske ekipe koje su izborile plasman na finalni turnir su: Castilla, Dobrinja, Dronovi i Merci.

Sarajevo predstavljaju Castilla, Dobrinja, Dronovi i Merci.

"Zadovoljni smo što smo osvojili kvalifikacioni turnir u Sarajevu. Mi smo ekipa koju čine drugovi iz ulice. Prijavili smo se rekreativno, ali često igramo termine i mnogo vremena provodimo zajedno. Nismo se nadali da ćemo osvojiti prvo mjesto, ali vidjeli smo da je sve moguće. Zašto ne i pobjeda na završnom turniru?", rekao je Amer Trnka iz ekipe Castilla, za koju još nastupaju Enes Panjeta, Benjamin Resić, Ajdin Lukovac i Adin Trnka.

 

Ekipu Dobrinje iz istoimenog sarajevskog naselja predstavljaju Adnan Hadžiahmetović, Edin Hadžiahmetović, Bojan Glavan, Ahmed Kapetanović, Timur Džambegović i Vedad Gološ.

"Svaki od nas ima svoje obaveze. Neki rade, neki studiraju i nismo se baš spremali svaki dan. Igrali smo nekoliko puta zajedno, fudbalom se bavimo rekreativno. Ovo nam je prvi turnir da igramo kao ekipa. Ne mogu predviđati rezultat na finalnom turniru, vidjet ćemo šta će biti", riječi su Džambegovića. 

 I i u ekipi Dronovi vlada optimizam pred finalne okršaje.

"Prijavili smo se totalno neočekivano i spontano, bez nekih velikih očekivanja. Prošli smo u završnicu pa smo se sada malo bolje pripremili. Nadamo se da ćemo otići u Brazil", optimistično je rekao Sabin Pehlić iz ekipe Dronovi. U njegovom timu još  nastupaju Amir Crnica, Hasan Halilagić, Hasan Muftić, Adis Blitović, Mirnes Salihović i Mirsad Brkić.

Nadu u osvajanje turnira imaju i u ekipi Merci. Kako naglašavaju igrat će do krajnjih granica svojih mogućnosti kako bi ostvarili cilj.

"Turnir je organizovan na vrhunskom nivou i od mene sve pohvale za to. Moja ekipa će se potruditi da prođe što dalje, a o plasmanu ne bih govorio. Možda možemo i osvojiti, nikad se ne zna", poručio je Adin Gežo iz ekipe Merci, u kojoj još nastupaju Faris Pintol, Din Lučkin, Sanel Handžić i Adnan Kljuno.

 

Iz Tuzle dolaze ekipe Hjumanga-Danga, Famm, Studenjak i Sapna

Neymarov globalni turnir dobio je i četiri finalista iz grada soli. To su ekipe: Hjumanga-Danga, Famm, Studenjak te Sapna. O očekivanjima u Sarajevu pričali su akteri ovih timova.

"Mi prije svega očekujemo dobro druženje. Želimo upoznati takmičare iz ostalih gradova koji su izborili finale i razmijeniti iskustva. Brazil je nešto veliko i to je za sada samo san, ali na nama je da pružimo dobru igru i da se pokažemo u što boljem svijetlu. Ime ekipi dali so po jednom od junaka iz crtanog filma Pokemoni", istakao je Ahmed Vuković igrač ekipe koja je odnijela pobjedu u Tuzli Hjumange-Dange. Sa njim još nastupaju Ahmed Ferhatović, Asmir Mehić, Emir Vejzović, Dino Džamkić, Esnat Jakubović  i Haris Sorvan.

U ekipi Famm smatraju kako je sam plasman u finale veliki uspjeh.

"Mi ćemo dati sve od sebe na turniru u Sarajevu. Smatram da je Brazil ipak prevelik zalogaj za nas", dodaje fudbaler ekipe Famm, Endi Ibrišević. Sa njim u timu još igraju Abdulah Iljezović, Milenko Bojić, Ismar Sinanović te Eldin Preljević.

Dok jedni i nisu toliko optimistični kada je u pitanju odlazak u Brazil, drugi to već gledaju sa dozom optimizma.

"Mi smo ekipa koja se skupila slučajno. Samo dvojica iz tima igramo zajedno, dok smo ostale upoznali prije turnira. Nekako smo se složili i ostvarili dobar rezultat. Mi osjećamo da bi se mogli plasirati u zemlju u kojoj je prije dvije godine održan Mundijal", kaže igrač ekipe Studenjak Benjamin Hodžić. U ovom timu još igraju Asmir Smajlović, Asmir Terzić, Salih Delić, Osman Beširević i Abdulkadir Karzić.

Ekipu Sapne čine: Salko Arifović, Tarik Mustafić, Edin Muratović, Safet Memišević, Amir Brđak i Semir Muhamedbegović. 

Silosi, Football Family, Vukovi i Mostar predstavnici grada na Neretvi  

Četiri ekipe dolaze i iz Mostara. To su: Silosi, Football Family, Vukovi i Mostar.

Ante Marić iz ekipe Silosi naglašava kako je u ekipu „upao“ slučajno i da saigrače nije poznavao dobro.

"Prvi turnir u Mostaru smo odigrali bez pripreme. Bili smo dobri, ali smo izgubili u finalu i sada smo se već bolje upoznali i spremili za finalni dvoboj. Nadamo se i vjerujemo da možemo doći do kraja. Mali nogomet je naša tradicija u Hercegovini. Svako selo ima svoj turnir i ovo je naša najdraža zanimacija, posebno tokom ljetnih dana", rekao je Marić sa kojim nastupaju Robert Hrkać, Hrvoje Galić, Josip Perko, Tomislav Pinjuh i Josip Crnjac.

U ekipi Football Family sa dosta samopouzdanja čekaju dvoboje u kultnom sarajevskom Metalcu.

"Mi igramo dugo zajedno. Drago mi je što smo se kvalifikovali na završni turnir. U Sarajevu želimo biti još bolji. Svi se nadamo uspjehu", rekao Filip Pandža, predstavnik ekipe Football Family, za koju još nastupaju Adnan Kalajdžić, Mate Rogić, Mario Kolobara, Damir Markić, Filip Vorkapić i Josip Vukoja.  

Također, Abel Kalfić, Ivan Kalfić, Gregor Kralj, Vinko Kalfić, Marko Karlović, Dejan Stojak i Jakov Kalfić igraju u ekipi Vukova. Abel Kalfić naglašava kako je ekipa izuzetno zadovoljna svojim dosadašnjim nastupima.

"Zadovoljni smo kako smo igrali, a prije svega organizacijom turnira. Nadam se da ćemo se na finalnom turniru predstaviti u što boljem svjetlu. Ne znam tačno šta da očekujem, ali vjerujem da imamo kvalitet", podvukao je Kalfić.

U timu koji nosi ime grada na Neretvi najavljuju kako su ozbiljno shvatili finalne dvoboje.

"Sa svojim saigračima iz tima treniram čitav život. Mi smo se na ovaj turnir prijavili isključivo iz zabave, a cilj nam je bio da odemo u Sarajevo i malo posjetimo taj grad. Sada kad smo to uspjeli, pokušat ćemo napraviti i korak dalje. Više se nećemo zezati", rekao je Dejan Krtalić, predstavnik ekipe Mostar u kojoj još nastupaju Dragan Zeko, Dragan Edi Marić, Želimir Rozić i Zoran Grozdanović.

Banja Luka, Exotic, Minđaroši i J78-K-991 stižu iz grada drugog po veličini u BiH

Iz grada na Vrbasu na finalnom turniru u Sarajevu igrat će četiri tima, a to su: Banja Luka, Exotic, Minđaroši i J78-K-991.

Vladan Janković predstavnik ekipe Exotic naglašava kako su u ovaj turnir krenuli s ciljem druženja i upoznavanja. Ipak, u finale dolaze s namjerom da naprave što bolji rezultat. 

"Ko ne bi želio da osvoji turnir ode u Brazil i upozna Neymara? Za sada je to samo san, ali mi ćemo dati sve od sebe kako bi to i ostvarili. Ime ekipi dali smo sasvim slučajno. Jedan od drugara iz tima, dok smo se kretali ka terenu nosio je flašu Exotic vode. Nismo znali kako da ekipi damo ime pa smo odlučili da se zovemo kao voda - Exotic", rekao je Janković kojem su saigrači u ekipi Predrag Bojanić, Marko Šipka, Dejan Mihailović i Nedjeljko Ilašević. 

Zanimljivu anegdotu imaju i u timu J78-K-991. 

"Odigrali smo dobro u Banjoj Luci. U Sarajevo idemo da damo sve od sebe. Ime ekipe stiglo je sasvim spontano. Nikako nismo mogli da smislimo pravi naziv, a jedan saigrač imao je sjajnu ideju. A to je da ime ekipi damo po broju njegovih registarskih tablica, što smo i uradili", kazao je član tima J78-K-991, Rade Šolak. Sa njim još nastupaju Milan Simić, Nenad Banjac, Milan Tešanović, Dejan Simović, Nemanja Šestić i Miloš Đermanović. 

Svoja očekivanja pred mečeve u gradu podno Trebevića iznijeli su i Minđaroši.

"Ovo jedna lijepa fudbalska priča. U Sarajevu želimo da odigramo dobar fudbal i pokažemo koliko znamo i možemo", ističe član ekipe Minđaroša Alen Semanić sa kojim još igraju Faris Muhamedagić, Ramo Selimanović, Filip Ličina, Adis Beganović, Nikola Simić i Adis Muhamedagić.

I pobjednička ekipa iznijela je svoja očekivanja. 

"Kroz grupu koju smo dobili u Banjoj Luci prošli smo varljivo. U smislu da nismo sa svim trijumfima završili tu fazu. Međutim, nakon toga zaigrali smo mnogo bolje te smo sve utakmice pobijedili uvjerljivim rezultatima kao i finale gdje smo pokazali kvalitet. U Sarajevu dolazimo sa velikim ambicijama", zaključio je fudbaler ekipe Banja Luka, Zoran Stanivuković. Sa njim u ekipi još nastupaju Nemanja Kos, Miloš Ramanić, Đorđe Marić, Nemanja Kopanja  i Siniša Đaković.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi