Tuka prvi, odlični i Mileusnić, Alić, te Pezer

Sedmi Međunarodni atletski miting "Zenica 2016"

Tuka prvi, odlični i Mileusnić, Alić, te Pezer

D. Kurbegović

Danas je u Zenici pred oko 800 gledatelja na Atletskom stadionu Kamberovića polje održan sedmi Međunarodni atletski miting "Zenica 2016". 

Organizatori su imali velikih problema danas, budući da je čitavo vrijeme padala jaka kiša, koja je malo i pokvarila kompletni dojam.

Kiša je uticala na neke rezultate naših takmičara, ali nije na njihovu volju da se pokažu publici u najboljem svijetlu. Od važnijih rezultata danas, vrijedi istaći prvo mjesto bacača koplja Dejana Mileusnića, koji je s rezultatom 80.11 osvojio prvo mjesto, te ispunio normu za Evropsko prvenstvo.

Interesantno je bilo u bacanju kugle, gdje su nastupali Hamza Alić i Mesud Pezer. Upravo je iskusni Alić osvojio prvo mjesto sa odličnim rezultatom od 20.57 metara, Pezer je zauzeo drugu poziciju s rezultatom od 20.29 metara.

Na kraju mitinga došao je šlag na tortu i utrka na 800 metara, gdje nastupio naš najbolji atletičar Amel Tuka. On je u jednoj sporijoj utrci uvjerljivo pobijedio s rezultatom 1:48:59. Naravno da je uzrok nešto slabije utrke bila jaka kiša i pomalo neuslovna staza, gdje je bilo dosta vode, tako da je Tuka bio veoma oprezan kako se ne bih povrijedio upravo u svojoj Zenici.

Na kraju možemo konstatovati da je još jedan atletski miting u Zenici prošao u najboljem redu, iako zbog loših vremenskih uslova nije bilo veći broj gledatelja, kvalitetni takmičari su dali veliki doprinos da se u Zenici danas održi jedan od najboljih mitinga u regiji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi