Tuka: Večeras idem po prvu medalju na EP

Finalna utrka na 800 metara u Amsterdamu

Tuka: Večeras idem po prvu medalju na EP

E. Čaušević

Bh. atletičar Amel Tuka večeras će učestvovati u finalnoj utrci na 800 metara Evropskog prvenstva u Amsterdamu.

EP u Amsterdamu privodi se kraju, a svoja učešća u finalima imat će dva bh. predstavnika. To su Amel Tuka i Mesud Pezer. Tuka tempira formu za Olimpijadu, a večeras ima dobru priliku da se domogne svoje prve medalje na Evropskim prvenstvima.

"Danas sam radio lagan trening pred sutrašnju trku, osjećam se dobro, ali smatram da će bolji osjećaj biti sutra na zagrijavanju. Već sam opravdao svoj nastup na Evropskom prvenstvu, samim ulaskom u finale, jer sam tek tri sedmice uoči takmičenja odlučio da ću ovdje nastupati", rekao je Tuka, te dodao:

"Moj trener je odlučio da bi Evropsko prvenstvo moglo poslužiti kao uvertira za Olimpijske igre. Zato nisam puno očekivao budući da su svi najbolji tempirali formu za Evropsko prvenstvo. Ipak, ja se nadam da uz Božiju pomoć mogu imati dobru trku i osvojiti medalju na Evropskom prvenstvu, prvu za našu državu. Neće biti lako, ali ću pokušati".

Finalna utrka na 800 metara na rasporedu je danas od 18:30 sati, a gledaoci u Bosni i Hercegovini moći će je pratiti u direktnom prenosu na Eurosportu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi