Uspjeh stonotenisera Mostara u Foči

Zapažen rezultat

Uspjeh stonotenisera Mostara u Foči

M. Maksimović

U danima vikenda u organizaciji STK Perućica iz Foče odigran je turnir Top 8 najboljih seniora i seniorki u bh. stonom tenisu.

STK Mostar ostvario je zapažen rezultat. Marko Vučijak se plasirao na odlično četvrto mjesto što ga je dovelo do mogućeg potencijalnog poziva u reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Ovom osamnaestogodišnjaku tekuća sezona je prva u seniorskoj konkurenciji. On je u Foči nanio poraz prvom igrču s aktualne rang-liste i pobjedniku turnira Edinu Konjiću. Dobre rezultate ostvarili su i ostali igrači iz ovog kluba: Luka Matković prvim mjestom se plasirao u A grupu najboljih seniora, a Iva Knezović je odigrala možda i najbolji turnir u svojoj karijeri i također se plasirala u A grupu najboljih seniorki BiH.

Zapaženu ulogu u B grupi imali su i Nikola Jurić (zauzeo 6. mjesto), kao i Alemka Hasečić (treće mjesto u B grupi).

“Ovaj dio sezone smo završili veoma uspješno. Jesenji smo prvaci BiH u Premijer ligi, a ovi jučerašnji rezultati nam daju za pravo da možemo računati i na pojedinačne uspjehe, posebno ovih mladih proizvoda domaće škole stolnog tenisa”, poručili su iz kluba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi