Uspješna godina za KK Bugojno

Veliki broj osvojenih medalja

Uspješna godina za KK Bugojno

S. Mlaćo

U organizaciji Karate klub ,,BUGOJNO'' u srijedu, 30.12.2016.g. u Sali Druge O.Š. održano je polaganje za učenička zvanja.

U sklopu polaganja bila je upriličena i promocija rezultata ostvarenih u 2016.godini.

KK' 'Bugojno'' u 2016. godini uzeo je nastup na 22 takmičenja (5 kola lige SBK, 3 državna prvenstva i 14 međunarodnih turnira). Osvojeno je ukupno 120 medalja i to 4 medalje sa državnih prvenstava, 30 sa internacionalnih turnira i 70 medalja sa kantonalnih takmičenja.

"Posebno moramo naglasiti da su kadetkinje našeg kluba napravile historijski rezultat u 2016.godini. Naše takmičarke postale su državne prvakinje u borbama ekipno za kadetkinje na prvom zajedničkom državnom prvenstvu BiH. Također,  2016.godina ostat će upamćena i po reprezentativnom nastupu dva naša takmičara na Balkanskom prvenstvu koje se održavalo u Sarajevu", istakli su iz ovog kluba.

Posebne pohvale od kluba dobilo je 11 takmičara koji su ove godine ostvarili najbolje rezultate a to su : Azra Dževahirić, Amna Kaharević, Ajla Meštrovac, Adela Memić, Amna Dlakić, Ema Cetin, Eldar Tihak, Amar Maglić, Jasmin Merdžanić, Adin Tihak i Armin Ljubunčić.

 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi