Wladimir Klitschko juriša i na WBC naslov

Želi imati četiri velika u svojoj kolekciji

Wladimir Klitschko juriša i na WBC naslov

Wladimir Klitschko je prošle subote po 17. put u svojoj karijeri odbranio naslov svjetskog prvaka, tačnije u njegovom vlasništvu su pojasevi prvaka po verzijama IBF, WBA i WBO. Nedostaje mu jedan, onaj četvrti u WBC verziji.

Taj pojas do prošle godine bio u vlasništvu njegovog brata Vitalia koji se povukao iz svijeta boksa odlučivši se za politiku. Od tada je pojas u vlasništvu Bermana Stiverna. Stiverne je u maju mjesecu nokautirao u petoj rundi Chrisa Arreolu i svoj naslov bi trebao braniti protiv izazivača Deontaya Wildera 17.januara naredne godine u Las Vegasu. Ovaj meč bi mogao biti itekako važan jer bi pobjednik mogao na megdan
Wladimiru Klitschku.

" Želim osvojiti i četvrti pojas u svojoj porodici " poručuje Wladimir koji bi tako postao jedini svjetski prvak sa sva četiri pojasa teške kategorije u istoriji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.