Zildžićev oproštaj začinjen pobjedom

Zildžićev oproštaj začinjen pobjedom

Salko Zildžić, bosanskohercegovački kick-bokser, ameterski i profesionalni prvak svijeta, pobjedom nad Abderrahimom Chafayom stavio je tačku na svoju plodonosnu karijeru.

Zildžić je na menifestaciji „Noć šampiona VII“, koja je održana sinoć u Mejdanu, bio dominantan u ringu, a poslije trećeg knock-outa sudija je prekinuo meč. 

“Hvala svima koji su pratili mene i moju karijeru. Želio sam se pobjedom oprostiti, te se revanširati Chafayu za poraz od prije dvije godine”, rekao je Salko Zildžić koji je u BiH donosio tiule evropskog i svjetskog prvaka, u juniorskoj i seniorskoj kategoriji.

Zildžić će nastaviti raditi kao trener u Klubu borilačkih vještina Flek Tom-Cat, koji ima nekoliko izuzetno kvalitetnih boraca.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.